På rundvisning i vores egen ejendom

Ledige lejemål Kundecases Ejendomme Kantineservice Ejendomsservice Om os Nyheder Bæredygtighed Job Kontakt Log ind

Et mindeværdigt besøg på vores egen ejendom

Fredag den 17. juni var vores egen direktør, Søren Holm, på besøg på vores ejendom på Lautrupvang 3 i Ballerup. Det var et anderledes besøg, end når vi normalt besigtiger og besøger vores ejendomme. Ejendommen er nemlig blevet omdannet til midlertidige boliger for over 140 ukrainske flygtninge.

En ny hverdag er skabt på Lautrupvang 3

Små skolebørn kommer gående to og to på vej hjem efter en skoledag i modtagerklassen på Hedegårdsskolen og smutter ind ad glasdøren i det hvide kontorhus på Lautrupvang. For kort tid siden havde børnene deres skolegang og hverdag i Ukraine. Og kontorejendommen, der nu er blevet til midlertidige flygtningeboliger, stod for få måneder siden helt tomt.

Ejendomme er beregnet til at mennesker skal fylde dem med liv og hverdag – derfor var Søren Holm heller ikke i tvivl om, at den tomme kontorejendom skulle forandres til boliger for ukrainske flygtninge.

Jeg synes, det var oplagt at tilbyde at Ballerup Kommune kunne bruge vores ejendom. De manglede indkvarteringsmuligheder, og vi havde en tom bygning. Og hvorfor have noget stående, som andre kan bruge? Ejendommen er jo bygget til at der skal være mennesker i den, ellers er det bare en bygning

Søren Holm

En hjælpende hånd til Ballerup Kommune

Wihlborgs har lånt det store kontorhus til Ballerup Kommune, som kun betaler strøm, vand og varme, så længe det er i brug som bolig for de ukrainske flygtninge. Lige nu er der flyttet omkring 140 ukrainere ind. En masse gode medarbejdere fra Ballerup Kommune og en lang række håndværkere har på meget kort tid fået et forladt kontorhus til at blive til et midlertidigt hjem.

For få uger siden var der nemlig hektisk aktivitet på alle etager for at få samlet møbler til værelserne og bl.a. installeret vaskerum, køkkener, få elevatorerne til at køre og meget, meget mere. Nu er en del af de tidligere kontorer taget i brug som boliger, og i de fælles køkkener dufter der af mad. Nogle af kvinderne er i gang med at tilberede mad til deres familier, og rundt om i huset møder vi børn, der hygger sig med spil på telefoner og tre hunde får vi også hilst på.

Et held, at væggene var der endnu

I dag omdannes mange kontorejendomme til storrumskontorer, men det er heldigvis ikke tilfældet på Lautrupvang 3. Her er stort set hele ejendommen indrettet med mindre og større cellekontorer, der gør det muligt, at skabe gode betingelser for at lave værelser, hvor der er plads op til 4 personer.

Ballerup Kommune er yderst taknemmelige for tilbuddet og borgmester Jesper Würtzen fortæller følgende:

"Det er rigtig flot, at Wihlborgs har tilbudt at vi kan bruge ejendommen, så vi på en ordentlig måde kan tilbyde flygtningene tag over hovedet. Her kan de få et fællesskab og der er lokaler, hvor bl.a. vores integrations- og beskæftigelsesmedarbejdere kan være, så de er tæt på beboerne. Vi er i det hele taget utrolig glade for det samarbejde vi har med virksomheder i området. Så endnu engang tak for jeres hjælp – og tak til Wihlborgs for at vi må låne ejendommen"

Jesper Würtzen. Borgmester i Ballerup Kommune

Fik du læst denne?

Læs mere om Lautrupvang og omdannelse til midlertidige boliger her.

Vores kontorejendom skal huse flygtninge