Vidste du, at vi tilbyder opladning af din elbil?

Kundecases Nyheder Bæredygtighed Job Kontakt Log ind

Vi tager vores miljøansvar alvorligt

Hos Wihlborgs tager vi vores miljøansvar alvorligt. Hver eneste dag arbejder vi på at optimere
vores energiforbrug, og derved mindske CO2-udledningen fra vores ejendomme.

Vi tænker bæredygtighed ind i byggeriet og i udviklingen af vores ejendomme. Vi har en ambition
om at tage hånd om miljøet og tage den grønne omstilling seriøst. Det gør vi ved at genanvende
vores bygninger og erhvervsejendomme i nye former. Derfor er vores udgangspunkt altid at
renovere eksisterende byggeri i stedet for at bygge nyt.

1

Grøn forbrug

2

Grøn el

3

Grønne ejendomme

4

Grøn transport

Nye regler for affaldshåndtering i 2023

Ved udgangen af 2022 skal alle danske virksomheder og arbejdspladser sortere affald ligesom private husholdninger. De nye regler skal sikre, at vi sorterer vores affald i endnu højere grad – også når vi er på arbejde.

Wihlborgs er forpligtet til at, i som lejer kan komme af med jeres affald i forhold til den nye affaldsbekendtgørelse. Men det er vigtigt at I som virksomhed og lejer selv er bevidst om jeres egne behov og sørger for at I selv har de rigtige sorteringsmuligheder i jeres lejemål - men også at den er til rådighed på ejendommen.

Ejendomme med god energi

I Wihlborgs vil vi gerne gøre vores bedste for at reducere energiforbruget på vores ejendomme. I rød tråd med regeringens anbefalinger og andre store danske virksomheder, har vi derfor besluttet at sænke temperaturen til 19 grader på alle vores ejendomme. Vi vil samtidig slukke unødig belysning samt mindske driftstiderne fra energiforbrugende anlæg.

Tiltagene træder i kraft fra 1. oktober 2022.

Wihlborgs EV charge

I Wihlborgs oplever vi stor interesse for ladestandere på vores ejendomme. Vi er i derfor i gang med at opføre en lang række ladepunkter på flere af vores ejendomme. I Wihlborgs handler vi udelukkende certificeret grøn strøm, hvilket betyder at din bil oplades med CO2 neutralt strøm. Wihlborgs tilbyder alle sine lejere en rabat med en voucherkode, der giver mulighed for at oplade til en attraktiv pris. Vi opdaterer løbende siden med nye informationer om Wihlborgs nye koncept; Wihlborgs EV charge.

MinEnergi2

Hos Wihlborgs køber vi kun RECS-certificeret strøm og vi arbejder i stor stil med b.la. solceller og ressourcestyring på vores ejendomme. Vi har f.eks. reduceret vores totale energiforbrug med 4 kWh pr. kvm. (6,2%) fra 2018 til 2019 ved hjælp af aktiv ressourcestyring og real-time data. Den data bruger vi til at adfærdsstyre og investere i ressourcebesparende tiltag.

Miniikon

Min Energi

Oekologi (1)

RECS-certificeret el

Baeredygtighed

Genbrug

El

Elladerstander

Projekt solceller

Vores ambition er at vi indenfor de næste to år har fordoblet vores antal af solceller, og at vi i Wihlborgs fortsat arbejder aktivt på at nedbringe Wihlborgs klimaaftryk.

FN’s verdensmål i Wihlborgs

Hos Wihlborgs støtter vi op om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi har valgt at stille skarpt på de fire mål, hvor vi kan være med til at gøre den største positive forskel.

7. Bæredygtig energi | Sikre pålidelig, bæredygtig og moderne energi til en overkommelig pris.

8. Anstændige jobs og økonomisk vækst | Fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse, samt anstændigt arbejde til alle.

11. Bæredygtige byer og lokalsamfund | Gør byer, lokalsamfund og bosættelser inkluderende, sikre og robuste og bæredygtige.

12. Ansvarligt forbrug og produktion | Sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer.

13. Klimaindsats | Handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser.

17. Partnerskaber for handling | Styrk det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og øg midlerne til at nå målene.

7. Bæredygtig Energi 8. Anstændige Jobs Og Økonomisk Vækst 11. Bæredygtige Byer Og Lokalsamfund 12. Ansvarligt Forbrug Og Produktion Nr 13 Nr 17

Symbiosehusene

Wihlborgs arbejder primært med eksisterende erhvervsejendomme i erhvervskvarterer og her forsøger vi at udfordrer tingene ved at tilføje mere oplevelse, trivsel og tryghed. Et af vores udviklingsprojekter omhandler kvarteret Hørkær i Herlev, hvor vi, sammen med RealDania og Boliglaboratoriet forsøger at tilføje fællesskab og sameksistens mellem de forskellige boformer. Her arbejder vi også med nye tiltag til genbrug af ressourcer – kan erhverv og bolig komplementere hinanden og udnytte hinandens ressourceforbrug, når den enes aktivitet afsluttes og den andens opstartes.

Grønne maskiner

En ejendom hos Wihlborgs bliver passet af Wihlborgs og det gør vi med omtanke af vores eget personale og egne maskiner. Det betyder også, at vi hele tiden opdaterer vores maskinpark til mere grønne maskiner og undlader fuldstændig gift, når vi skal gøre kål med ukrudt.

Har du spørgsmål?

Kontakt vores Projektleder - Energi og miljø for yderligere information.

Mikkel Willard| ESG udvikler | +45 53 73 74 58mikkel.willard@wihlborgs.dk